Mariehaven

Da Rie og Helge Engelbrecht i 2003 købte naboejendommen til Musik Galleriet, Søndergade 24, var tanken der med det samme. Den store, gamle have, som hørte til ejendommen ned mod Ansager Å, var efterhånden på det nærmeste forsvundet i vildtvoksende træer og buske og trængte til mere end bare et par kærlige hænder. Helge henvendte sig med det samme til daværende Ølgod Kommune for at forhøre sig om muligheden for et haveanlæg som supplement til Musik Galleriet. Dette var bestemt muligt, lød det og beskeden var den samme, da det senere blev Varde Kommune, der skulle tage stilling til de endelige ansøgninger. Langsomt men sikkert begyndte et stort og omsiggribende arbejde. Samtlige træer blev fældet, hele terrænet blev hævet, tegninger tog form og i løbet af et par år begyndte det langsomt at ligne dét, der især hos Helge rumsterede i hovedet. Tanken om en besøgs- og oplevelseshave som et tillæg til Musik Galleriets eksisterende aktiviteter med mulighed for koncerter i det grønne, nærmede sig virkelighed. Den 24. maj 2009, på Musik Galleriets 10 års fødselsdag blev Mariehaven åbnet, navngivet og indviet efter alle kunstens regler. Mere end 100 forskellige musikere på tre scener dagen igennem, gjorde jubilæumsdagen til noget ganske særligt og nye musikalske eventyr i det vestjyske tegnede sig for alvor. I 2010 nåede SOMMERSANG I MARIEHAVEN, som de store heldags-arrangementer kom til at hedde, for alvor de helt store højder med en lang række af landets fineste solister og bands i skøn samklang med Neighbours & Friends, som Helges nu udvidede band kaldte sig. Neighbours & Friends blev til et samlet 76-mands orkester ved sommerens sidste store koncert den 15. august 2010 med hele Sønderjyllands Symfoniorkester under ledelse af Gareth Hudson på Mariehavens store scene.

Klik her for at se billeder fra koncerterne i Mariehaven!

Sådan foregår det i Mariehaven:

Sommersang i Mariehaven er heldags-arrangementer og tænkt som en slags minifestival for voksne. Vil man have den ultimative oplevelse af dagen og arrangementet er det bedst at være med fra starten. Når man ankommer til Mariehaven er der hjælp med det samme, det være sig til parkering eller information i det hele taget. Venlige kontrollører viser dig til rette, checker din billet, musikken spiller lystigt på gårdspladsen og før du ved af det, er der fest, folkeliv og masser af Sommersang i Mariehaven. 1000 stole står klar og opstillet foran Store Scene og snart starter festen for alvor med dagens første koncerter. Der er ikke faste nummererede pladser i Mariehaven. Når der ikke musiceres på Store Scene er der koncerter i Musik Galleriet og i Mariehavens Telt og sådan går det »slaw i slaw« dagen igennem til den store finale på Store Scene.

I Mariehaven er der ved disse store arrangementer masser af kulinariske muligheder i form af lækre sommermenuer, sandwich, pølser på grill, gammeldaws kringle og kage, chokolade og is og naturligvis øl, vand, vin, kaffe og te m.v.

Bemærk venligst: Det er ikke tilladt at medbringe stole, picnickurve, hunde, paraplyer samt mad og drikkevarer!

Åbning af Mariehaven

Fra åbningen af Mariehaven den 24. maj 2009.

KOMMENDE ARRANGEMENTER:

12. + 13. + 14. oktober

NEIGHBOURS – I DET AKUSTISKE HJØRNE
Musik Galleriet, Ansager

Hver aften kl. 19.30 • Dørene åbnes kl. 18.30
Billetpris: kr. 350,- • Klik her for køb af billetter